Bleach Journal: At My Most Beautiful

Cerita klasik untuk masa depan

Archive for the ‘Merapu’ Category

Post-aidilfitri

leave a comment »

Aku dah masuk ke pejabat sejak Isnin yang lalu.  Di pejabat, suasana bosan kerana ramai lagi yang bercuti panjang.  Bila cuti raya ni, masalah utama adalah nak cari kedai makan.  Maklumlah, kedai makan di KL rata-rata dimiliki oleh perantau.  Setiap kali cuti raya, kedai-kedai makan ditutup untuk tempoh yang lama.  Alternatifnya, beli burger kat McD.

Written by pitt

September 17, 2010 at 10:36 am

PC oh PC!

leave a comment »

Dah 3 hari PC aku kat ICT department, pasai kena virus.  Dah tahap kronik dan perlu diformat baru.  Tadi aku call depa tanya dah siap ka belum? “Dah siap, hang boleh mai ambik.” jawab seseorang dari ICT.  Sekoyong-koyong aku naik ambik dan bawak turun dari level 3.  Bila dah selesai pasang PC kat workstation aku tu, aku on dan belek2 la apa yang patut. Hmm…kena install beberapa application lain.  “Mun, mintak tolong connect dgn network, install virtua, MO2007, bla…bla….bla”, pinta aku kat Mun.

_____________________________

“Pitt depa tak format pun PC hang ni.  Virus banyak lagi ni!”, tegas Mun.  “Depa cuma reinstall ja”, sambung Mun lagi tanpa aku minta penjelasan lanjut.

“Hang buat la apa yang patut, janji ok”, balas aku.

Nasib baik hari ni, Shahril cuti boleh la aku menggunakan PC kat tempat dia untuk membuat kerja.

Written by pitt

August 19, 2010 at 10:19 am

2 hari tanpa kafein

with 2 comments

Masuk hari ni, dah dua hari aku tidak meneguk minuman berkafein.  Kepala dah berat, badan dah lesu.  Nanti bercadang pulang dari pejabat, aku nak singgah beli susu pekat satu tin.  Petang ni aku merancang minuman nescafe istimewa yang kaw-kaw dan kurang manis!

Kat rumah, aku sorang jer yang minum nescafe. Sofea kata tu minuman orang tua-tua. Hehehehe…

nescafe ais power!

Written by pitt

August 12, 2010 at 4:16 pm

Posted in Aku, Bleach Journal, Merapu

Tagged with

mana dia p pulak dah?

leave a comment »

kawan-kawan sorry ‘aa tadi aku tengah update layout lepas tu link hangpa semua ilang kat front page blog ni.  aku dah cuba sedaya upaya nak up balik tapi tak keluaq.  nanti aku try lagi…la ni busy dok mengadap student yg byk cekadak ni.

Written by pitt

February 6, 2010 at 1:10 pm

Posted in Aku, Bleach Journal, Merapu

Brillaint

with one comment

Aoccdrnig to a rscheearch at an Elingsh uinervtisy, it deosn’t mttaer in waht oredr the ltteers in word are, the olny iprmoetnt tihng is taht the frist and lsat ltteer is at the rghit pclae.  The rset can be a toatl mses and you can still raed it wouthit porbelm.  Yhis is bcuseace we do not raed ervey lteter by it slef but the word as a wlohe…

* from Laughter, the best Malaysian/ edited & complied by David Tong

Gneius!

Written by pitt

March 25, 2009 at 7:27 pm

Posted in Merapu