Bleach Journal: At My Most Beautiful

Cerita klasik untuk masa depan

PC oh PC!

leave a comment »

Dah 3 hari PC aku kat ICT department, pasai kena virus.  Dah tahap kronik dan perlu diformat baru.  Tadi aku call depa tanya dah siap ka belum? “Dah siap, hang boleh mai ambik.” jawab seseorang dari ICT.  Sekoyong-koyong aku naik ambik dan bawak turun dari level 3.  Bila dah selesai pasang PC kat workstation aku tu, aku on dan belek2 la apa yang patut. Hmm…kena install beberapa application lain.  “Mun, mintak tolong connect dgn network, install virtua, MO2007, bla…bla….bla”, pinta aku kat Mun.

_____________________________

“Pitt depa tak format pun PC hang ni.  Virus banyak lagi ni!”, tegas Mun.  “Depa cuma reinstall ja”, sambung Mun lagi tanpa aku minta penjelasan lanjut.

“Hang buat la apa yang patut, janji ok”, balas aku.

Nasib baik hari ni, Shahril cuti boleh la aku menggunakan PC kat tempat dia untuk membuat kerja.

Advertisements

Written by pitt

August 19, 2010 at 10:19 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: